Čupavci sa kokosom

29 oktobra, 2022

Sastojci za biskvit:

  • četiri jajeta
  • četiri kafene šoljice brašna
  • dve kafene šoljice šećera
  • dve kafene šoljice ulja
  • dve kafene šoljice mleka (ili jogurta)
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer

 

Sastojci za glazuru:

 

  • 200 grama čokolade za kuvanje
  • 200 mililitara mleka
  • 100 grama šećera
  • tri kašike ulja
  • 150 grama kokosovog brašna

 

Priprema:

U činiju sipajte jaja, šećer, ulje, mleko (ili jogurt), brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro izmutite varjačom. Na kraju dodajte vanilin šećer, još malo mutite i sipajte u nauljen i brašnom posut pleh. Biskvit pecite na 200 stepeni dok se ivice ne odvoje od pleha. Izvadite pleh iz rerne, ostavite biskvit da se dobro ohladi, pa ga isecite na kocke.

U šerpu sipajte mleko, šećer, ulje i dodajte izlomljenu čokoladu za kuvanje. Kuvajte glazuru dok ne počne da vri, pa skinite šerpu sa ringle i u toplu glazuru uvaljajte biskvit isečen na kocke. Svaku kocku potom uvaljajte u kokosovo brašno.

 

sr_RSSerbian